Ένα ζεστό καλωσόρισμα!!!

Σε αυτό το blog μπορείτε να δείτε τις δραστηριότητες των μαθητών του 2ου 9/θέσιου Πρότυπου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου Ρόδου, οι οποίοι συμμετέχουν στον όμιλο λογοτεχνίας. Ελάτε μαζί τους να κάνετε ένα ταξίδι στον υπέροχο κόσμο των βιβλίων και καθώς περνάει ο καιρός περιπλανηθείτε μαζί τους στον δικό τους φανταστικό κόσμο μέσα από τις ιστορίες τους, τα έργα τους...

Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2013

Ο θαυμαστός κόσμος της Κίρα Σίνου

     Με το πέρας της ενασχόλησής μας με τα παραμύθια, ένας νέος κόσμος ανοίχτηκε πάλι μπροστά μας, αυτός των μυθιστορημάτων. Πραγματοποιήθηκε η ανάγνωση αποσπασμάτων κάποιων γνωστών αρχικά λογοτεχνικών έργων, αλλά και η διήγηση της βασικής ιστορίας των πιο αγαπημένων βιβλίων των μικρών βιβλιοφάγων. 
      Για να μυηθούμε περισσότερο στον υπέροχο κόσμο της λογοτεχνίας οι μαθητές χωρίστηκαν σε τέσσερις ομάδες των τεσσάρων ατόμων, όπου κάθε μία από αυτές κλήθηκε να διαβάσει ένα μυθιστόρημα της Κίρα Σίνου. Ως βοήθημα τους δόθηκαν φύλλα εργασίας, στα οποία μπορούσαν κάθε φορά να γράφουν τους πρωταγωνιστές, τα σημαντικότερα γεγονότα και αυτά που τους έκαναν εντύπωση.
       Τα βιβλία που επιλέχθηκαν για ανάγνωση είναι:






















Ο τελευταίος βασιλιάς της Ατλαντίδας











Η μηχανή στο υπόγειο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου