Ένα ζεστό καλωσόρισμα!!!

Σε αυτό το blog μπορείτε να δείτε τις δραστηριότητες των μαθητών του 2ου 9/θέσιου Πρότυπου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου Ρόδου, οι οποίοι συμμετέχουν στον όμιλο λογοτεχνίας. Ελάτε μαζί τους να κάνετε ένα ταξίδι στον υπέροχο κόσμο των βιβλίων και καθώς περνάει ο καιρός περιπλανηθείτε μαζί τους στον δικό τους φανταστικό κόσμο μέσα από τις ιστορίες τους, τα έργα τους...

Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2013

Η συγγραφή του χριστουγεννιάτικου σεναρίου


 Για την καλύτερη και πιο προσωποποιημένη συγγραφή του σεναρίου πραγματοποιήθηκε πρώτα η διανομή των ρόλων κατά βούληση αρχικά και μετά από κλήρωση, αν κάποιο ρόλο τον ήθελαν περισσότεροι του ενός. Τα αποτελέσματα ήταν τα εξής:


Υπναρούλα: Ιωάννα Σιάτρα
Σκουντουφλίτσα: Τσαμπίκα Χατζηκώστα
Νοτούλα: Ελένη Καστανίδη
Χαζούλα: Δέσποινα Διμέλλη
Χαχανούλης: Γεώργιος- Μιχαήλ Σιάτρας
Εξυπνούλα: Βασιλική Τριανταφύλλα
Ξερόλας: Ιωάννης- Νεκτάριος Καστρουνής
Αυστηρούλα: Καθολική Παπαοικονόμου
Ομορφούλα: Σοφία Οικονομίδου
Αστειούλης: Δημήτριος Σαμπάνης
Γκρινιάρης: Ιωάννης Μπόζιος
Ζαβολιάρης: Δημήτριος Μαυρίλας
Γλυκούλα: Αναστασία Κωβαίου
Τηγανίτας: Δημήτριος Παγώνης
Άγιος Βασίλης: Μιχαήλ Παπαγιαννάκης
Γυναίκα Άγιου Βασίλη: Φωτεινή- Τσαμπίκα Καρκαλή

     Μετά την διανομή των ρόλων τους οι νέοι ηθοποιοί θα έπρεπε να κάνουν μια μικρή παρουσίαση του εαυτού τους έχοντας ως κύριο χαρακτηριστικό αυτό που άφηνε να εννοηθεί το όνομά τους. Αυτή θα ήταν και η αρχή του έργου. Τα παιδιά τα πήγαν εξαιρετικά καλά, αφού όχι μόνο τα λόγια τους είχαν κωμικά στοιχεία, που έκαναν την παρουσίασή τους ευχάριστη, αλλά και έδιναν ζωντάνια στα λόγια τους με τις γκριμάτσες και τις χειρονομίες τους.
     Στο δεύτερο μέρος πραγματοποιήθηκε συζήτηση για τον τρόπο που θα εμφανιζόταν ο Άγιος Βασίλης και η γυναίκα του. Οι ιδέες ήταν πολλές και τελικά μια νέα ψηφοφορία καθόρισε το αποτέλεσμα. Οι διάλογοι ανάμεσα στο ζευγάρι αποφασίστηκε να είναι μελιστάλαχτοι, γεγονός που τους έκανε και ιδιαίτερα χιουμοριστικούς.
     Στο τελευταίο κομμάτι του σεναρίου ο κάθε πρωταγωνιστής επέλεξε το δώρο που θα έκανε στους ανθρώπους λόγω της χαμένης λίστας. Αυτό το τελευταίο κομμάτι αποδείχθηκε και το πιο εύκολο τελικά.
      Αξίζει να σημειωθεί ότι το σενάριο δανείστηκε πολλά στοιχεία από την καθημερινότητα, τα οποία, όμως, αποδόθηκαν από τους μαθητές με όμορφο και γλαφυρό τρόπο. Φυσικά, όταν στα ξωτικά υπάρχει ο Αστειούλης και ο Χαχανούλης, δεν γίνεται να λείπουν και τα ανέκδοτα…
     Με την ολοκλήρωση του σεναρίου έπρεπε να δοθεί και ο κατάλληλος τίτλος. Καταιγισμός ιδεών από τους μαθητές, αλλά ένας πήρε το πράσινο φως και αυτός ήταν «Τι Χριστούγεννα και αυτά».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου