Ένα ζεστό καλωσόρισμα!!!

Σε αυτό το blog μπορείτε να δείτε τις δραστηριότητες των μαθητών του 2ου 9/θέσιου Πρότυπου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου Ρόδου, οι οποίοι συμμετέχουν στον όμιλο λογοτεχνίας. Ελάτε μαζί τους να κάνετε ένα ταξίδι στον υπέροχο κόσμο των βιβλίων και καθώς περνάει ο καιρός περιπλανηθείτε μαζί τους στον δικό τους φανταστικό κόσμο μέσα από τις ιστορίες τους, τα έργα τους...

Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2012

Παραμύθια

Η πρώτη επαφή με την λογοτεχνία γίνεται συνήθως με τα παραμύθια από την μικρή μας ηλικία είτε ακούγοντάς τα από τη γιαγιά είτε από τη μητέρα μας. Έγινε μια συζήτηση για το συγκεκριμένο είδος, ακούστηκαν παιδικά βιώματα, αγαπημένες ιστορίες... Στο τέλος αναφέραμε γνωστούς παραμυθάδες. Στην βιβλιοθήκη της αίθουσας υπήρχε μεγάλη ποικιλία παραμυθιών και οι μικροί βιβλιοφάγοι κλήθηκαν να επιλέξουν ένα από αυτά για να το διαβάσουν και στη συνέχεια να το παρουσιάσουν, αλλά και να κάνουν την κριτική τους. Υπήρχαν παιδιά που έκαναν και εικονογράφηση του παραμυθιού της επιλογής τους.

"Ο γενναίος ραφτάκος" του Σαρλ Περό (εικονογράφηση: Οικονομίδη Σοφία- Αναστασία, Σιάτρα Ιωάννα)
"Το αηδόνι του αυτοκράτορα" του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν (εικονογράφηση: Καστρουνής Ιωάννης- Νεκτάριος, Σιάτρας Γεώργιος- Μιχαήλ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου