Ένα ζεστό καλωσόρισμα!!!

Σε αυτό το blog μπορείτε να δείτε τις δραστηριότητες των μαθητών του 2ου 9/θέσιου Πρότυπου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου Ρόδου, οι οποίοι συμμετέχουν στον όμιλο λογοτεχνίας. Ελάτε μαζί τους να κάνετε ένα ταξίδι στον υπέροχο κόσμο των βιβλίων και καθώς περνάει ο καιρός περιπλανηθείτε μαζί τους στον δικό τους φανταστικό κόσμο μέσα από τις ιστορίες τους, τα έργα τους...

Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2012

Η παραμυθοσαλάτα

Μια φορά και έναν καιρό ήταν η Χιονάτη που πήγε για επίσκεψη στην Σταχτοπούτα. Καθώς πήγαινε στο σπίτι της Σταχτοπούτας, δηλαδή στο παλάτι, συνάντησε την κακιά μητριά. Η κακιά μητριά θέλησε να την σκοτώσει και προσπάθησε να της ξεφύγει. Στο δρόμο συνάντησε την Σταχτοπούτα, που ερχόταν να την βρει, και την πήρε στο παλάτι. Στο κάστρο ήρθε και η Κοκκινοσκουφίτσα. Η Σταχτοπούτα τους είπε να μην φύγουν από το παλάτι ούτε να ανοίγουν την πόρτα όσο λείπει. Τα κορίτσια δεν την άκουσαν και άνοιξαν την πόρτα. Πήγε η Χιονάτη και της είπε μια κοπέλα, που ήταν η κακιά Βασίλισσα, να πάρει το κόκκινο μήλο. Η Χιονάτη μόλις το δάγκωσε λιποθύμησε. Τότε ήρθε η Σταχτοπούτα, της έδωσε ένα φάρμακο και έγινε καλά. Από το φόβο της δεν ξαναάνοιξε την πόρτα. Η Σταχτοπούτα έφυγε πάλι. Η Κοκκινοσκουφίτσα άνοιξε την πόρτα. Ήταν ο λύκος ντυμένος γιαγιά. Η Κοκκινοσκουφίτσα χάρηκε πολύ που είδε την γιαγιά της. Άρχισε να τον ρωτάει:
- Γιαγιά, γιατί έχεις τόσο μεγάλο στόμα;
- Για να μιλάω καλύτερα.
- Γιατί έχεις τόσο μεγάλα αυτιά;
- Για να σε ακούω καλύτερα.
- Και γιατί έχεις τόσο μεγάλα δόντια;
- Για να σε φάω καλύτερα.
Η Σταχτοπούτα βρήκε έναν κυνηγό και του είπε να έρθει στο κάστρο να βγάλει την Κοκκινοσκουφίτσα. Ο κυνηγός ήρθε και έβγαλε την Κοκκινοσκουφίτσα και έζησαν αυτοί καλά και εμείς καλύτερα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου