Ένα ζεστό καλωσόρισμα!!!

Σε αυτό το blog μπορείτε να δείτε τις δραστηριότητες των μαθητών του 2ου 9/θέσιου Πρότυπου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου Ρόδου, οι οποίοι συμμετέχουν στον όμιλο λογοτεχνίας. Ελάτε μαζί τους να κάνετε ένα ταξίδι στον υπέροχο κόσμο των βιβλίων και καθώς περνάει ο καιρός περιπλανηθείτε μαζί τους στον δικό τους φανταστικό κόσμο μέσα από τις ιστορίες τους, τα έργα τους...

Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2012

Οι ανταγωνιστές

Μια φορά και έναν καιρό ήταν η Σακούνταλα, ο Φεγγαροσκεπαστής και η χελώνα. Η χελώνα ανταγωνιζόταν με το λαγό στο τρέξιμο, ο Φεγγαροσκεπαστής με το βασιλιά στο αν ο βασιλιάς μπορούσε να κοιμηθεί. Οι κυνηγοί ήταν στους στύλους της Δ.Ε.Η., αλλά η Σακούνταλα κατάφερε να κόψει το ρεύμα. 
- Να, να, να, να, να, δεν μπορείς να κοιμηθείς, γιατί φοβάσαι.
- Κι όμως μπορώ.
Την άλλη μέρα ήταν ο αγώνας του λαγού και της χελώνας. Τρία, δύο, ένα, μπουμ! Άρχισε ο λαγός πρώτος, η χελώνα δεν μπορούσε να τρέξει, γιατί το καβούκι την δυσκόλευε. Τότε τον λαγό πριν το ποτάμι τον πήρε ο ύπνος και η χελώνα τον πέρασε. Απέμειναν 30χλμ. Τότε ο λαγός ξυπνάει και τρέχει. Την περνάει και πριν τον τερματισμό την βλέπει να κοιμάται και μετά τον τερματισμό της την βλέπει με ένα τσιγάρο. Τότε στην Φαγουροχώρα που ζούνε ξύνονταν αυτοί καλά και εμείς καλύτερα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου