Ένα ζεστό καλωσόρισμα!!!

Σε αυτό το blog μπορείτε να δείτε τις δραστηριότητες των μαθητών του 2ου 9/θέσιου Πρότυπου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου Ρόδου, οι οποίοι συμμετέχουν στον όμιλο λογοτεχνίας. Ελάτε μαζί τους να κάνετε ένα ταξίδι στον υπέροχο κόσμο των βιβλίων και καθώς περνάει ο καιρός περιπλανηθείτε μαζί τους στον δικό τους φανταστικό κόσμο μέσα από τις ιστορίες τους, τα έργα τους...

Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2012

Τα μαγικά αβγά

    Όλοι ξέρουμε πολλές ιστορίες, όπως το ασχημόπαπο. Αυτή η ιστορία δεν έχει γραφτεί ποτέ...

    Κάποτε ήταν μια κοπέλα που λεγόταν Λούση. Δεν ήταν ιδιαίτερα πλούσια και από μικρή αναζητούσε την περιπέτεια. Ζούσε στο Ζανκόρντιον, ένα παραδεισένιο και φημισμένο μαγικό νησί. Εκεί υπήρχαν 534.565.467.890.150 μαγικά. Μια μέρα που πήγε στο δάσος, είδε έναν άνθρωπο να έχει ανοιχτή μια ομπρέλα. 

- Γιατί, καλέ μου άνθρωπε, έχεις ανοιχτή την ομπρέλα, αφού δεν βρέχει; τον ρώτησε.
- Περιμένω να φυσήξει αέρας για να φύγω, της απαντάει. Θες να μου την κρατήσεις και θα σου δώσω τρία μαγικά αβγά;
- Ναι! απαντάει ενθουσιασμένη. Θα ήθελα να ζήσω μια περιπέτεια. Και σε τι θα μου χρησιμεύσουν;
- Κάθε φορά που θα σπας ένα αβγό, θα λες μια ευχή και αυτή θα πραγματοποιείται. 

    Εκείνη την ώρα φυσάει αέρας και τη  παίρνει σε ένα βουνό τρομακτικό. Εκεί είδε ένα μενταγιόν, το οποίο ήταν χαραγμένος ένας ήλιος. Το πήρε και το φόρεσε. Μέσα σε μια σπηλιά είδε έναν δράκο, που φορούσε και αυτός ένα μενταγιόν με χαραγμένο το φεγγάρι. Κάποιοι έλεγαν ότι αν ενώσεις τα δύο μενταγιόν, θα λυθούν κάποια μάγια. Όταν την είδε ο δράκος, την κυνήγησε για να της πάρει το μενταγιόν. Καθώς την κυνηγούσε ο δράκος, η Λούση έσπασε δύο αβγά και ευχήθηκε να τρέχει πολύ γρήγορα και να φτάσει κάπου με πολλές λιχουδιές. Έφτασε σε ένα παλάτι και τι δεν είδε!!! Υπήρχαν , όμως, και άνθρωποι που διαμαρτύρονταν και φώναζαν "Πεινάμε". Φτάνοντας και ο δράκος στο παλάτι, έσπασε και το τρίτο αβγό λέγοντας "Μακάρι να ήταν όλα κανονικά". Κάποια στιγμή τα δύο μενταγιόν, αυτό με τον ήλιο και αυτό με το φεγγάρι, έγιναν ένα. Τότε ο δράκος έγινε πρίγκηπας! Ο βασιλιάς λέει στην Λούση ότι θα της δώσει τον γιο της να τον παντρευτεί. Παντρεύτηκαν και έκαναν και ένα παιδί.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου