Ένα ζεστό καλωσόρισμα!!!

Σε αυτό το blog μπορείτε να δείτε τις δραστηριότητες των μαθητών του 2ου 9/θέσιου Πρότυπου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου Ρόδου, οι οποίοι συμμετέχουν στον όμιλο λογοτεχνίας. Ελάτε μαζί τους να κάνετε ένα ταξίδι στον υπέροχο κόσμο των βιβλίων και καθώς περνάει ο καιρός περιπλανηθείτε μαζί τους στον δικό τους φανταστικό κόσμο μέσα από τις ιστορίες τους, τα έργα τους...

Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2012

Η ειρήνη νικάει πάντα

Κάποτε σε μια χώρα που βασίλευε η ειρήνη και όλοι ήταν χαρούμενοι και ευτυχισμένοι, ήρθε ο πόλεμος και φώλιασε στις καρδιές των ανθρώπων. Όλοι τότε άρχισαν να πολεμάνε μέρα νύχτα χωρίς σταματημό. Όλοι προσπαθούσαν να καταστρέψουν ο ένας τον άλλο και συνέχιζαν με αυτό τον τρόπο να λεηλατούν και να δημιουργούν το χάος.
Μια μέρα ένας άγνωστος άντρας έχοντας ακούσει για αυτό τον τόπο θέλησε να βοηθήσει τους ανθρώπους που ζούσαν εκεί. Το επόμενο πρωινό κίνησε για τον τόπο αυτό. Περπατούσε, περπατούσε και σε πέντε μέρες έφτασε στον προορισμό του. Μόλις πρωτοαντίκρυσε αυτό το τρομερό θέαμα δεν πίστευε στα μάτια του. Όλα ήταν απαίσια και φρικτά, το τοπίο αποκρουστικό και σκεπασμένο με πυκνή ομίχλη. Ο άντρας μη πιστεύοντας στα μάτια του ρώτησε κάποιον που ήταν η ειρήνη. Εκείνος του απάντησε ότι εξαφανίστηκε για πάντα. Απογοητευμένος από την απάντηση αυτή ξεκίνησε ο άντρας να βρει και να φέρει πίσω την ειρήνη. Ταξίδευε για οχτώ μερόνυχτα, όταν ξαφνικά, ενώ ήταν αποφασισμένος να εγκαταλείψει την έρευνά του, βρήκε την ειρήνη σε μια σπηλιά πάνω σε ένα πανύψηλο βουνό, όπου ήταν φυλακισμένη. Χωρίς δεύτερη σκέψη την ελευθέρωσε και η ειρήνη νικώντας τον πόλεμο πήρε την θέση της πάλι μέσα στις καρδιές των ανθρώπων και από τότε κυριαρχεί στον τόπο αυτό.

   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου